به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، کمیل سوهانی کارگردان فیلم مستند "من هامون هستم" ، در ابتدای صحبت های خود به دلایل انتخاب تالاب هامون به عنوان سوژه اصلی فیلم اشاره کرد و گفت: "تا کنون ۴ فیلم مستند در خصوص محیط زیست ساخته ام و دغدغه همیشگی من توجه به محیط زیست بوده است. سالهاست که تالاب ها در حال خشک شدن اند اما دیگر تالاب ها خوب توانستند صدای مرگ خودشان را به گوش بقیه برسانند اما تالاب هامون به دلیل مظلومیتش انگیزه ای مضاعف برای من بود تا درخصوص آن تولید اثر کنم. شاید خیلی ها حتی نمی دانند که این تالاب در کجای نقشه ایران واقع شده است و احساس کردم که باید صدایی برای این تالاب رنجدیده باشم.
وی در خصوص سوال خبرنگار دانشجو مبنی بر این که «شعار اصلی این فیلم چیست و چرا این شعار را انتخاب کردید؟» گفت: یکی از نکات برجسته در فیلم "من هامون هستم"، تاکید بر نگاه فراتر از مرزهای سیاسی به طبیعت است. طبیعت مرز نمیشناسد. به عنوان مثال رودخانهها با قدمتی چند هزار ساله امد و پیش از آن که مرزهای کشوری تعیین شود از جایی سرچشمه گرفته و جایی دیگر ختم شدند و به نوعی به مرزهای سیاسی ما کاری ندارند. ما انسانها هستیم که با کشیدن خطوطی بر روی نقشه، طبیعت را به قطعات کوچک تقسیم میکنیم.
سوهانی در خصوص واکنش ها به این شعار گفت: کارکرد فیلم مستند این است که پس از پخش گفت و گوها را درباره خودش داغ می کند و به خاطر تاکید حقوق بشری در این فیلم باید منتظر بمانیم و ببینیم واکنش اهالی سیاسی و اهالی مباحث بین الملل چه خواهد بود؟
وی در پایان اضافه کرد: امیدوارم پس از این فیلم گفت و گو های مبنایی و بنیادین مانند صحبت و پرسش های درستی که شما بیان کردید ادامه پیدا کند و از دل این مباحث به راه حل برسیم.